Saxån – Braåns Vattenråd

Höstexkursioner längs Saxån-Braån – 19, 22, 23 aug samt 6 och 18 sept

Ta med dina barn och upplev naturen längs Saxån med omnejd! Håvning samt information om åns historia och åtgärder som görs idag. Välkomna!

Söndagen den 19 augusti i Trollenäs.  Anna-Carin Linusson, Kommunekolog i Eslövs kommun och naturpedagog Ingegerd Ljungblom från Natur i fokus leder exkursionen. Samling kl 13.30 vid Trollenäs kyrkas parkering.

Torsdagen den 23 augusti kl 18 i Dösjebro. Patrik Lund, Miljöstrateg Kävlinge kommun och naturpedagog Ingegerd Ljungblom från Natur i fokus leder exkursionen. Samling på Dösjebro station kl 18.

Torsdagen den 6 september kl 18 Svalövssjön. Lotta Lundberg, Kommunekolog i Svalövs kommun och naturpedagog Ingegerd Ljungblom från Natur i fokus leder exkursionen. Samlingsplats på parkering söder om Svalövssjön.

12 september kl 18 Säbybäcken. Therése Ehrnstén, Ekolog/MIljöstrateg på Landskrona kommun  och naturpedagog Ingegerd Ljungblom från Natur i fokus leder exkursionen. Samlingsplats vid parkering intill dammarna, infart till grusväg från Erikstorpsvägen.

Det blir även en fladdermusexkursion i Trollenäs den 22 augusti kl 20. Samling vid entrén till Slottsparken kl 20. Naturguide Esben Jensen håller i guidningen.